FAQ

Frequently Asked Questions
Her kan du læse de spørgsmål vi hører mest.

Hvad betyder Elev-Modeltid?
Det betyder, at det er vores piercer-elev som laver piercingerne under kyndig vejledning og overvågning af vores chef-piercer.
Så du er i trygge hænder. Den eneste forskel er prisen, da model-piercinger er billigere.

Laver I Daith piercinger, også kaldet  “migræne piercinger” og måler I punktet ud?
Ja og nej, vi laver ikke længere daith piercinger i Pierce Artist regi, men vi gør det i “VNS Daith” og man kan booke tid, her https://vnsdaithdk.trafft.com
Vi samarbejder med kliniker i både UK, Holland og Belgien, og bruger den nyeste viden, både når vi skal udmåle og lave piercingen.

Må man godt tage smertestillende inden man skal pierces?
Det må du gerne, men hvis du kan undgå det, er det det bedste, da rigtig meget smertestillende er blodfortyndende, det gælder bl.a. migræne-medicin, treo, magnyl og lign..
Er du i tvivl om det du tager er blodfortyndende, så kontakt os.

Hvilke smykker bruger I til førstegangs-piercinger?
Vi bruger altid titanium-smykker, da det er det materiale, der giver færrest allergiske reaktioner. I følge EU’s nikkel-direktiv, der trådte i kraft sep. 2004, er titanium også det eneste metal der overholder direktivet, og derfor det eneste metal der må bruges til førstegangs-piercinger og implantater. Du har dog mulighed for at upgrader til titanium som er PVD-behandlet med guld, rosegold eller sort.

Genbruges nålene og steriliseres de hver gang?
NEJ, nålene genbruges IKKE! Det er altid en helt ny nål, der anvendes, og den pakkes ud af producentens sterile indpakning lige før brug. Et hul – èn nål, da en nål kan blive beskadiet uden, at man kan se det,og derfor bliver de kasseret efter én gangs brug. Det vil sige, at skal du have to huller, bruges der 2 nåle.

Hvor gammel skal man være for at blive piercet?
For de fleste piecinger skal du være fyldt 15 år. For intim-, bryst-, surface- og dermalpiercinger gælder 18 år.
Øreflip 10 år, og næsepiercing 10 år.
Hvis du er under 15, kræver det underskrift og tilstedeværelse af en forælder/værge.
Er du under 18, skal du medbringe billedlegimation.

Micro Dermals – laver i dem og hvordan?
Ja, vi laver Dermals. Vi bruger IKKE et såkaldt “Dermal Punch” (biopsipen), da vi mener det er en meget dårlig, smertefuld metode.
Vi bruger i stedet for en såkaldt “Blade Needle”, der laver en lille lomme til smykket.

Gør det ondt at blive piercet?
Ja, og nej – det er meget individuelt hvordan, man føler smerte. Mange føler det mest som et jag og er overraskede over, at det ikke var værre 🙂
Der er selvfølgelig stor forskel, alt efter hvilken piercing man får lavet, men vi har specialiseret os i at være hurtige og præcise, så det bliver så komfortabelt som muligt.

Er Emla Creme eller trylleplaster en god idé?
Nej! –  det synes vi ikke det er og her følger forklaringen:
Det bedøvelsescreme og plaster man kan købe i håndkøb, bedøver kun hudoverfladen og ikke de underliggende lag.
Det får derimod huden til bl.a at trække sig sammen, og blive gummiagtig – dette kan resultere i skæve piercinger.
De fleste af disse produkter indeholder lidokain og vasokonstriktorer (et lægemiddel/stof der virker ved at sammentrække blodkar).
Det er kemikalierne, der indsnævrer blodkar, som bidrager til bedøvelsesprocessen. Denne sammentrækning betyder imidlertid også, at huden bevæger sig og trækker sig sammen.
Det betyder at vi kan lave en lige og perfekt piercing, og når effekten fra bedøvelsescremen er væk og huden slapper af, er piercingen skæv.
Fordi huden bliver gummiagtig og glat, skal vi klemme hårde med tangen.
Ved medicinske piercinger, gør bedøvelsen det også meget svære / nærmest umuligt at finder de rigtige punkter.
Så selvom bedøvelsescreme og plaster i teorien lyder som en god idé, er det faktisk en meget dårlig en, der er ikke den store forskel på, hvordan ondt eller ikke ondt det gør med eller uden bedøvelsen, man kan ende med skæv piercing. Og så er de fleste piercinger slet ikke så smertefulde, at det er nødvendigt at bedøve….og ja så er det hurtigt overstået.
Sidst men ikke mindst, så er smerten eller frygten for den, som oftest noget vi forestiller os, fordi vi overtænker det 😉

Skal jeg bestille tid til smykkeskift?
Nej, det er ikke nødvendigt, da et smykkeskift ikke tager lang tid.